fredag 17 augusti 2007

Montering av T-Rex:en

Att skruva ihop T-Rex:en var inte så svårt... Det mesta är mycket bra beskrivet i manualen och kluriga detaljer fanns väl beskrivna i olika forum. Det som jag vill lägga vikt på är justering! Det är lätt att tro att det bara är att ta måtten i manualen och köra men icke! Här finns det mycket att göra innan man är flygklar. Finnless Videor är utan tvekan en ovärderlig hjälp till detta. SE DOM! Det kommer vara en av de bästa investeringarna som du kommer göra! Det kostar lite tid att gå igenom alla och det kan till och från kännas väldigt basic det som han går igenom - men å andra sidan missar man inget. Den kanske bästa av dessa videor är ccpm setup:en som beskriver hur man justerar alla länkar i rotorhuvudet. Men åter igen... SE ALLA! De är värda det.

En av de saker man står inför under monteringen är placering av all radioutrustning. Det finns många sätt att göra detta på men framförallt ett har visat sig vara mycket bra:

[bild kommer]

Själv har jag en lite annan installation...
Det finns egentligen inga tekniska skäl till mitt val av komponent placering utan det blev så för att få snygga kabeldragningar. Tilläggas skall att jag har 2.4 GHz mottagare vilken klarar störningar bättre (Störningarna försvinner inte utan "göms").

[bild min installation kommer]

Det finns många sätt att gå till väga med själva monteringen av chassiet, rotorhuvud, länkarmar mm. men några led-ord:

Pitch servot kan vara bra att sätta på plats innan man monterar chassiet.

Tänk efter om det du monterar kan justeras eller behöva lossas på isåfall dra INTE åt skruven fullt!! Du kommer sannolikt att behöva justera den senare.

Kontrollera att ALLA skruvar som går i metall har LocTite (även kullänken på servoarmen).

se till att ingen elektronik glappar eller störs av annan elektronik

Inga kommentarer: