fredag 31 juli 2009

Range video uppdaterar sitt sortiment (Uppdaterad)

Det verkar som att rangevideo ligger i nu under sommaren... På hemsidan har man nu lagt upp ett par produkter som varit efterlängtade inom FPV. Det som tillkommit är en 180 graders servo "stretcher" som gör att man kan få ut mera utslag på servot, En video switch som gör det möjligt att växla mellan två videokällor oct till sist en bit switch som med hjälp av en billig n-fet krets från typ elfa kan hantera på och av för fyra olika applikationer.

Men detta är nog inte det enda, jag hittade nämnligen en video som Vova Reznic (RangeVideo ) lagt upp på vimeo. Denna visar en uppdatering till RVOSD som innehåller några nifty funktioner, bl.a. en cirkulär kompass som fungerar som karta där mitten är planet och en plottad fyrkant representerar startpositionen. Även stöd för 10Hz uppdatering från GPS:en har lagts till i mjukvaru uppdateringen. Mer är nog att vänta för stödet för remote telemetri är redan inbyggt men antenna tracker enheten har inte släppts ännu. Dessutom finns det inga givna alternativ till FMA sensorerna så något sådant är nog att vänta med.
Uppdatering till RVOSD - Demo video

En annan kul sak är att det börjar dyka upp externa aktörer på marknaden som tillverkar sensorer och addons som aär avsedda att användas med RVOSD:n. En sådan är Krzysztof Bosak som utvecklat en barometrisk sensor som sätts mellan gps och osd. Vad denna enhet gör är att den läser datat från gpsen, modifierar detta data och skickar det med modifierad altitud info vidare till osd:n med högre frekvens. Detta skall göra att man har så bra upplösning på höjden att man kan landa på autopilot vid lungt väder - eller ja inte landa kanske men sjunka mot marken i en stabil lugn takt i cirkulerande rörelse... :P
Video och mer info

Kul med nya prylar...

Senaste nytt är att det nu är officiellt att rangevideo håller på med en ir sensor då FMA:s sensorer slutat tillverkas. Det är även officiellt att RV har en ny generation av sin osd på ingång - RVOSD Gen 3. Denna kommer att komma med nya "kartan" samt RSSI, variometer och multipla waypoints. Ska bli kul!!!

Inga kommentarer: